Stijgende energieprijzen voor appartementencomplexen en flats

Woont u in een appartementencomplex of flat? Dan is de energielevering veelal gezamenlijk geregeld en betaalt u maandelijks een voorschotbedrag aan Sité voor het gebruik van energie. Jaarlijks worden deze voorschotten verrekend met de kosten voor het werkelijke verbruik van energie. Voor de levering van energie in appartementencomplexen en flats maakt Sité afspraken met energieleveranciers. De prijsafspraken voor de komende drie jaar vallen hoger uit dan de prijzen van de afgelopen periode. Dit komt door stijging van energiekosten in de afgelopen jaren.

Aanpassing voorschotbedrag per 1 januari
Bewoners van een appartementencomplex of flat betalen maandelijks een bedrag voor het gebruik van energie. Dit bedrag is een voorschotbedrag. Het voorschotbedrag is gebaseerd op een schatting van het energieverbruik en de energieprijs. Het betaalde voorschotbedrag wordt jaarlijks verrekend met het daadwerkelijke verbruik. Om te voorkomen dat bewoners volgend jaar moeten bij betalen voor het verbruik van energie past Sité de voorschotbedragen aan.
 
Wat betekent dit voor u
Woont u in een appartement of flat en betaalt u een voorschotbedrag voor het gebruik van energie? Dan is de kans groot dat uw voorschotbedrag wijzigt. Uitgebreide informatie leest u in de nieuwste editie van Accent, die deze week bij onze huurders op de mat valt. Wilt u nu alvast meer weten? Meer informatie hierover vindt u via de link naar Accent. (pagina 15).