Sité Woondiensten bouwt op Oosseld en Wijnbergen in totaal 51 huurwoningen

[22-10-2021] Sité Woondiensten gaat nog voor de zomer van 2022 starten met de bouw van 51 sociale huurwoningen in Doetinchem. 21 verrijzen er op Wijnbergen, 30 in Oosseld. Dat maakte Els Birkenhäger, directeur-bestuurder van Sité, vandaag bekend in de De Gelderlander. 

"We willen de doorstroming op gang krijgen”, zegt Birkenhäger. "Huurders van ons die nu in een sociale huurwoning zitten (huurprijs tot 752 euro, red.) krijgen voorrang. Soms heeft een verhuizing wel vier tot zes andere verhuizingen tot gevolg. Hierdoor willen we mede de druk van de woningmarkt afkrijgen.”

51 huurwoningen snel gebouwd
Met de bouw van beide projecten zal snel worden begonnen. Birkenhäger verwacht dat in mei 2022 met de bouw van de 51 huizen wordt begonnen. De woningen in Oosseld (ook bekend als de Bloemenbuurt) worden gebouwd tussen de Asterstraat en het spoor. Het project krijgt de naam Spoorzone. De huizen, met onder meer een warmtepomp, worden duurzaam gebouwd en krijgen een groene omgeving met uitzicht op een park.

"Bijzonder is dat de huizen een verende fundering krijgen", zegt Birkenhäger. "Omdat ze aan het spoor liggen, willen we zo weinig mogelijk overlast van geluid en trillingen. Met deze fundering lukt dat.”

De huizen aan de Asterstraat zijn relatief klein en bedoeld voor starters en jonge gezinnen. De woningen op Wijnbergen zijn groter en hebben drie slaapkamers. 

Nóg 179 woningen voor 2025
De nieuwbouw maakt onderdeel van een afspraak met de gemeente Doetinchem dat Sité tussen 2015 en 2025 vierhonderd sociale huurwoningen bouwt. 170 zijn er al gebouwd en hiermee komt het aantal op 221.

"We zijn dus over de helft", zegt Birkenhäger. "Maar vanaf nu wordt het wel moeilijker omdat we geen eigen grond meer hebben om te bouwen. We hebben dus de hulp nodig van de gemeente en grondeigenaren. Het is belangrijk dat dit aantal wordt gerealiseerd omdat we willen dat iedereen, ook de lagere inkomens, in Doetinchem kan wonen.”

Sité Woondiensten wil onder meer graag bouwen in Wehl. Ook worden twee flats aan de Beethovenlaan in Doetinchem gesloopt. Hiervoor worden woningen teruggebouwd. 

Bron: De Gelderlander.

De voortgang van de projecten Spoorzone en Wijnbergen is te volgen op onze projectenpagina