Huur opzeggen

U kunt de huur van uw woning of garage op iedere dag opzeggen, ook in het weekend. U regelt uw huuropzegging snel en eenvoudig via Mijn Sité

De opzegtermijn is één maand, gerekend vanaf de datum waarop wij uw huuropzegging schriftelijk hebben ontvangen. U mag natuurlijk ook langer dan één maand van te voren de huur opzeggen. Laat ons in dat geval weten wanneer u de huur feitelijk wilt beëindigen. De laatste dag dat u huur betaalt, is altijd een werkdag. Na het ontvangen van uw huuropzegging nemen wij contact met u op voor het plannen van een voorinspectie en een afspraak voor het inleveren van de sleutels.

Zo laat u de woning netjes achter

Als u de huur van de woning heeft opgezegd, verwachten wij dat u de woning netjes achterlaat. Maar wat betekent dat voor u? Hiervoor hebben wij de folder U gaat verhuizen gemaakt.

Eenzijdige huuropzegging

Als u samenwoont en uit elkaar gaat, heeft u veel te regelen. Gaat u allebei verhuizen? Zeg dan allebei de huur op. Verhuist één van u, dan zegt degene die vertrekt de huur op. Anders blijft hij of zij mede aansprakelijk voor de woning en de kosten. De ander geeft aan dat hij of zij in de woning blijft wonen.

Huur opzeggen na overlijden

Is een van uw dierbaren overleden en woonde hij of zij alleen in de woning? Dan kunt u als nabestaande namens hem of haar de huur opzeggen. Ook dan is de opzegtermijn minimaal één maand en de laatste huurdag is altijd een werkdag.

Huur opzeggen onder bewind 

Wanneer u onder bewind staat, heeft u schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder nodig om de huur op te zeggen. Voeg deze aan uw huuropzegging toe. Zonder toestemming van uw bewindvoerder nemen wij uw opzegging niet in behandeling. 

Afvalpasje

Als u woont in een complex met een ondergrondse afvalcontainer, laat u het bijbehorende afvalpasje bij vertrek achter in de woning. De afvalinzameling gaat via de gemeente. Op de site van de betreffende gemeente vindt u alle informatie hierover. Geen pasje aanwezig in de woning? Neem dan contact op met uw gemeente.